Oct 25, 2008

Kem Kimia

matahari terbit di banjaran croker
sempat lagi ambik gambar bulan syawal..yang tinggal separuh..


keningau waktu malam dari banjaran

pemandangan dari atas..bawah tu keningau...


sakan study...lagi 2 minggu SPM..hehe


kali ni saya nak bercerita tentang kem kimia yang suami saya buat..sejak dia mula mengajar... kem kimia memang diadakan setiap tahun..hampir setiap tahun saya akan join sekali..walaupun sekolah kami tak sama tapi..tujuan menjadi guru tu tetap sama jugakan..

pertama kali suami saya buat kem kimia kat TVRC Tambunan..tempat rekreasi..sehari je..pastu tahun-tahun berikutnya dia buat kat Air Terjun Mahua...cantik tempat ni..kalau kat sini kena bermalam..pastu sejak 2 ke 3 tahun kebelakangan ni dia buat kat Banjaran Croker..kat sana ada tempat penginapan yang lebih selesa dan suasananya pun sangatlah sesuai untuk kem seperti ini..

biasanya tempat ni penuh...kena booking awal untuk bermalam...ada juga disediakan bilik untuk ceramah dan sebagainya..ramai juga sukarelawan Jepun kat atas ni yang bekerja menjaga hutan Malaysia...kadang-kadang rasa malu sangat bila orang luar lebih sayangkan hutan kita

kat Banjaran Croker ni dulu sekolah saya selalu juga buat camping..terutamanya untuk Kelab Pencinta Alam..ada trek yang cantik untuk mengenal hutan..burung dan sebagainya...emmm dah lama tak buat camping..rindu lah nak makan masakan masa camping..kalau camping ni..makan sardin pun nikmat yang amat..

bila pulak saya nak buat kem untuk budak2 saya..emmm..InsyaAllah..

13 comments:

xiiinam751, musafir denganMu said...

Canteknyaaaaaa tempat tu....





Saya cemburu!

Mezain said...

Wow...cantiknyaa pemandangan Keningau di waktu malam..bilalah nak sampai Keningau ni..

MrYusSmile said...

betul la..cantik sangat tempat tu..ada trip nk ke sna??ble join lain kali..
bole study bout photography skali..hehehe..ada 2 maksud dlm 1 tujuan tu...wek!!!

Cikgooden ...(Selumbar Emas). said...

cantik keningau masa malam erk...

Merindui kesejukkan kundasang...dan kehangatan air panas poring...buat la n3 pasal ni...nak tau perkembangan terbaru..he he he.

che mat said...

Foto caption cantik. Saya rasa boleh buat online photo album untuk imej-imej seperti ini.

terasa ingin pulang .........

fayd said...

Assalamualaikum..suka tengok gambar2 tu :).Saya dah pergi keningau..tapi tak bermalam singgah ja bab terus gi Tenom.Cantiknya..

Tink said...

cantik nye!!!!

nak tanye skit pki kemre ape ek..
pic sume cantik2 lah

syah shah said...

Akak, gegambar tuh suma sangat cantik sebab tempatnya pun cantik.. Saye jeles... Saye cume tengok hutan batu aje kat sini... Heh.

nordee said...

re: La tahzan...datang le Keningau

re: mezain...datang le..ramai yg menunggu awak..hihi

re:mryussmile...bengkel foto? saya pun masih belajau..:D

re:cikgooden...rindu ek..lawat2 le Sabah...

re:che mat..tq

re:fayd..Tawau pun cantik gak

re: tink..guna nikon

re: syah...mekasih..mekasin

nur'ain said...

kak... sangat indah tempat tu.. nak join je rase.. huhu bilanya saya nak sampai sana nih..

huhu moga satu hari nnt sy bkesempatan jejak kaki kat sana

en_me said...

chanteknyerrr.. me dah sampai kundasang jerr dua bulan lepas..

zamz said...

cantik gambar bulan tu

日月神教-任我行 said...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,a片,線上遊戲,色情遊戲,日本a片,性愛