Nov 17, 2008

Album lama


dulu saya suka sangat beli album..nilah antaranya..pastu sekarang gambar simpan kat fotopages dan CD saja...


air terjun mahua..macam kapas tak air nya..tempat ni pun cantik

dalam perjalanan ke Samporna..kami singgah kat Kundasang
di kaki gunung kinabalu

posing kiut-kiut

bersama pak misai dan melur (tengok misai yang gambar sebelah kiri tu)
pak misai ni kucing yang paling kami hormat..sebab semangat ketua dia tu tak boleh nak tanding...sangat menyayangi kucing kecil..dan semua kucing2 saya suka ngan dia

masa ni kat rumah banyak sangat bunga mawar..macam-macam warna dan sangat menjadi sekali hasil tanaman suami yg berjari hijau itu..errr saya tukang siram jer..itu pun kalau ingat...kucing kat sebelah tu tembun dan julie farah atikah


guna filem hitam putih...dan gambar bunga lagi

semalam saya menatap kembali album-album lama saya di rumah...saat suami saya baru mengenali dunia SLR..dulu dia guna Nikon F55 (sejak beli DSLR kami dah jual kamera ni dengan lensa panjangnya sekali..)..kamera nikon lama ni guna filem..masa tu kami baru-baru lagi bekerja..dan semangat nak 'posing' tu memang tinggi betul.(sampai sekarang pun suka berposing he he)..lebih-lebih lagi berada di bumi Sabah yang cantik ni...semua tempat rasa nak ambik gambar

seingat saya tempat kami cuci gambar dulu di kedai gambar MILIMEWA...sekali beli filem 2 ke 3 rol..dan yang lucunya..kalau cuci di kedai tu mereka akan bagi free lagi 2 rol filem..dan kami pergi cuci lagi..dapat free lagi..sampai saya tak daya lagi nak posing..huwaaaa dan masa tu manalah nak edit2 gambar atau nak delete gambar yang tak jadi...tapi sekarang semua pun boleh...dulu nak buat gambar hitam putih kena beli filem hitam putih ....sekarang click je kat shepia ke ..black and white ke masa edit gambar dah boleh tukar kaler....canggih ekk..emmm dan kita terus mengejar teknologi semacam tiada kesudahan ni..apa pun album lama masih tinggi nilai kenangannya

6 comments:

Tink said...

wah sonok nye ade byk gambar...
kiter ade album kawin je huhuh
abg kiter x suka bergambar huhuhu..
yg byk pic bebudak je le....

Chekgu BaniHassim said...

dah ghupe mak kuceng dah kak...
huhu...

skg ni pakai frame elektronik je kak...
bleh flip gambar bile2 je kite suke...
album dah outdated sgt...hehe...

Si Kachak Suparjo said...

Kenangan tu, mahal!

umie@kakyong said...

Salam Nordee...
lama nya tak tinggalkan jejak kat sini... kak yong pun suka tgk balik gambar2 lama... esp zaman2 remaja... terasa la masa tu AkuLahPalingCun hihihi,,, cuti sekolah tak balik kampung ke.

*akak pun penyayang kucing juga

xiiinam751 said...

Sayangnya..album-album lama ckLah musnah dalam kebakaran dulu.....hu...hu..

syah shah said...

memang seronok bile sesekali bukak balik album lama-lama... heheheheh...