May 2, 2009

ZUYYIN DAN SITI NUR BIBAH

sedih sebelum jumpa cik siti nur bibah

setelah berjumpa...yeaa...sambil menyembor2kan air liur


nilah...cik bibah yin


cik bibah yin menunjukkan belangnya...sampai duduk atas kepala..nak kena babab ni cik bibah


tak pe....cik bibah baik..peneman setia..




Assalamualaikum...

sebulan dah tidak mebelogkan diri...tak de benda best nak cerita...sibuk membesarkan anak-anak..hehe...iyolah tu..


zuyyin dah masuk 5 bulan 2 minggu...dah kena cucuk minggu lepas kat Klinik Ibu dan Anak...nanti 18hb Me cukup umur 6 bulan cucuk lagi...harap-harap dia tak demam...


dan dah boleh start makan umur 6 bulan nanti...saya masih berfikir-fikir makanan apa yang sesuai untuk perkembangan pertumbuhan yang seimbang untuk dia..maklum le...badan dia ni cepat naik..tak maulah obes pulak nanti..


emm..sekarang zuyyin dah ade kawan baru...nama dia cik siti nur bibah..mama dia belikan..tapi nampak gayanya macam kena dera je cik siti nurbibah ni..



* perkembangan yin terkini....yin dah pandai baling botol lepas menyusu..
*semakin faham tidakan mamanya yang agak lembab bila dia mintak sesuatu...hehe
* suka cepuk-cepuk air bila mandi...huhu
dah pandai pusing2..meniarap ke depan tapi takpandai mengundur ke belakang..nenek dia kata buat kerja tak siap...tak pe..zaman dah berubah nenek..
* makin menyampah bila nampak mama angkat kamera...susahnya nak ambik gambau dia sekarang...eiiii
*berat 8.0kg..tinggi 72cm..

13 comments:

opsiedaisy said...

Dila...cimbam nye yin...geram tengok dia....hahah ingatkan u dah bersalin....cheh...rupanya teddy bear! :P

Safiya said...

TEMBAM BETUL PINJAM BOLE?

Cikgooden (Selumbar Emas). said...

mak aih!...lapan kilo dah?...hang bagi susu berselang nasik beras jati ka?..he he he..


aku suka tgk pp kembang dia, haih.

syah shah said...

ingatkan siti nur bibah tu nama baby baru, rupanya teddy baru... Hahahahahah :P :P

geramnye tengok Yin.. Gigi dia dah ada belum?? Anak buah saya yang dah sembilan bulan tu sampai sekarang takde gigi lagi... Hohohohoh Nenek dia kata takpa, lambat tumbuh gigi, lambatle rosak gigi tu... Hihihihhiih :D :D

kabussenja said...

si tembam dan si teddy bear sama comeyy jer...

Qaseh Qasturi said...

uii kejap dah besar dak yin...
pipi rasau ma digigit2 hheheh...

Chekgu BaniHassim said...

same kiut la bibah ngn zuyyin...
same chubby...huhu

yg dalam perut tu pon dah nak kuar dah kan???

jage diri, jaga zuyyin, jaga famili...
semoga sihat semuanya...

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

semangat nyer zuyyin...8kg?rebeh la bahu mama dia nanti...hehehe

noorulaz said...

Ala tetibam makngah.. rindunya..

umie@kakyong said...

Kejap nya dia dah beso... gerammm... beso tu tak larat nak dukong lama2... hihi..

nordee said...

re : nana..memang cimbam pun

re : safiya..pinjam je tau

re : cikgooden...lom makan nasi lagi tu...tak tau le kalo makan nasi macam mana badan dia

re :syah ..gigi dia lom ade lagi

re :kabus senja..hehe

re:Mr & mrs mukhsin...rebeh jugak le..mengah dibuatnya

re:qaseh...tembam ek

re : BH..mekasih atas doamu

re : makngah..nanti ujung tahun jumpa

nordee said...

re : kak yong...betul tu

Sufi Idany said...

wah... montel sungguh zuyyin akak ni.... cik bibah tu pun cute.... eheheh

Akak...selamat hari guru..... n take care..