May 10, 2016

Kem Perdana 2016

Saya bertugas sebagai jurufoto sekaligus menjaga Persatuan Pengakap masa kem berlangsung...3hari 2malam
Kali ni kem sekolah buat di Pamilan...musim kemarau menyebabkan paras air cetek sangat..

Hari pertama saya berkhemah, anak anak tak ikut...tinggal dengan papa di rumah..memandangkan Sabtu tu pun mereka  bersekolah agama...Tapi Ahad tu ..diorang join mama camping sebab papa ada jambori basikal di Papar.

Malam pertama tu ..tak sangka pulak hujan turun dengan lebatnya...sampai saya
terpaksa angkat semua barang ..kamera saya naik ke pondok yang urusetia duduk...nasib baik ada 1  bilik kecil yang kosong..saya tido situ je malam tu

Aktiviti berjalan lancar..walaupun hujan..dan khemah basah...segala halangan nampknya boleh mereka tempuhi dengan baik

Ada pertandingan memasak..kawad kaki..kembara..malam kebudayaan..semua pun lancar. .kalau ada masalah sikit sikit tu kiranya normallah kan

Tapak perkhemahan....luas dan cantik kawasan sini..Pamilaan

Persatuan Pengakap membuat khemah

Kadet polis.selepas pertandingan memasak

Main rampanau semasa acara kembara




Urusetia yang sangat boleh diharap

Petang hari pertama berkhemah...bersemangat sungguh Ustazah Haninah

Budak ni suka betul berkhemah

Salah satu stesen yang harus dilepasi semasa kembara 

Pertandingan memasak tema ala rimba
Kucing bunting tumpang tidur
Pengakap


Semasa sesi membuat gajet
 

1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)